Connect with us

Sot

Mosha ideale midis ciftit/ Ja sa vite diference duhet te keni qe te jeni te lumtur

Published

on

“Goja e botës!”

Ky është problemi kryesor. Çdo çift, përveç rastit kur tërhiqet përfundimisht nga shoqëria dhe izolohet në male ose në xhungël, gjendet gjithmonë në gjykimin publik. Njerëzit e “ushqejnë” veten në mëngjes, drekë dhe darkë me telenovela. Nuk po flasim këtu domosdoshmërisht për ato që shfaqen në TV. Shpeshherë, soap-operat më interesante ndodhen fare pranë nesh, dhe të gjithë komentojmë në një frymë.

Personat me një jetesë lineare, me një program të ngarkuar, stresues dhe me shumë pak kohë të lirë për veten, të varur pesë ditët e javës nga një algoritëm i caktuar i përbërë nga “punë-blerje-shtëpi-gjumë- punë…”, domethënë njerëzit e zakonshëm, arratisen duke komentuar eksperiencat e të tjerëve, duke u përpjekur të imagjinojnë çfarë do të kishin bërë në situata të njëjta. Të gjitha gjërat janë në rregull derisa thashethemet e vogla, të bëra gjatë pushimit të drekës, transformohen në një qëndrim shoqëror. Dhe kjo ndodh shpeshherë, kur bëhet fjalë për marrëdhënie dashurie “të papërshtatshme”.

Por, cila është kjo lloj marrëdhënieje? Nëse do donim të shpjegonim kriterin “moshë”, mund të vinim re pa vështirësi se shoqëria pranon me lehtësi që, në një çift partneri të jetë më i madh sesa partnerja. Por, sa më i madh? Deri në 10 vjet diferencë, s’ka ndonjë gjë për të komentuar. Kur diferenca kalon shifrën 15-20 vjet, fillojnë të shfaqen probleme. “Ajo do veçse pasurinë e tij dhe pret që ai të vdesë për të pasur mundësinë e një martese të re, me një mashkull më të ri në moshë.

Dhe, sidoqoftë, ka tashmë një dashnor”. Tingëllon i njohur ky shabllon? Dhe pikërisht se është i tillë, gjërat kalohen me shpejtësi dhe pa shumë analizë. Por, kur peshorja anon në anën tjetër, atëherë përbën rast për t’u paragjykuar dhe analizuar deri në qelizat e fundit.

1 deri në 3 vjet

Je në zonën e sigurt dhe nuk ke asnjë problem. Kjo diferencë moshe mund të përbëjë një problem vetëm nëse je 18 vjeç. Atëherë ai mund të shikojë te ty një “pushtim” të vështirë dhe një arsye më tepër mburrjeje përpara shokëve. Kështu janë meshkujt: shpirti konkurrues është më i fortë se çdo gjë tjetër, dhe në atë moshë ata janë mjaft të frustruar nga refuzimet e vazhdueshme të vajzave, të cilat preferojnë djemtë më të mëdhenj në moshë.

Nëse bashkë keni kaluar mbi këtë ego fëminore, atëherë keni shpëtuar nga rreziku më i madh. Marrëdhënia ka shanse të jetë e qëndrueshme si në marrëdhënien tjetër. Për sa i përket armikut më të rrezikshëm, ‘goja e madhe e botës’, dy vjet, kush mund t’i vërë re? Dhe nëse ndodh që njerëzit rreth e rrotull të dëgjojnë, nuk ka mundësi që të përballësh me reagime jo të favorshme. Kur bëhet fjalë për 1-3 vjet diferencë, pavarësisht se ajo është më e madhe, ajo që rrezikon është thjesht një buzëqeshje ironike, por mirëkuptuese.

4-6 vjet

A ka një diferencë midis variantit të parë dhe të dytë? Sigurisht që ka. Dhe rreziqet që kërcënojnë marrëdhënien tuaj janë më shumë të brendshme sesa të jashtme. Kjo diferencë moshe midis jush është mjaft e vogël për të lejuar instalimin e një marrëdhënieje, e cila ngjason më tepër me miqësinë, dhe këtu hyn shpirti konkurrues për të cilin folëm më lart. Në rastin kur kompetenca dhe aftësitë tuaja profesionale janë pothuajse të barabarta, këto vite që ti ke më shumë do të të ndihmojnë të jesh gjithmonë një hap përpara tij.

Burrat ende respektojnë një model konservator, nga i cili kërkojnë që të jetë ai që sjell më shumë të ardhura midis partnerëve në shtëpi dhe pajtohen me mjaft vështirësi me faktin që partnerja e tyre është më e suksesshme në karrierë se ata. Nëse ndodh që të punoni në të njëjtin profil, gjërat janë akoma më të rënda. Nëse punoni për të njëjtat kompani, ose ndaheni, ose ndryshoni vendin e punës. Nuk mund të mohohet se çdo rregull, ka edhe përjashtimet e veta.

Do të ishte e udhës që në shtëpi të mbash një lloj profil për sa i përket realizimeve profesionale dhe të kuptosh se çastet e bukura të karrierës festohen midis kolegëve. Nuk rekomandohet të përpiqesh të lozësh shumë me egot e meshkujve, sepse, pavarësisht se sa pa vlerë të duket kjo gjë, një marrëdhënie mund të mos i mbijetojë dot disa ngacmimeve “miqësore” të tipit: “Do të vish për një birrë, apo do ikësh në shtëpi te shefja?”. Dhe, sepse folëm për shoqëri dhe “botën e jashtme”, është mirë që të dish se ata interesohen tashmë për marrëdhënien tuaj. Është e mundur të jeni subjekti i preferuar i bisedave midis kolegëve, dhe si familja edhe fisi, sa më të afërt të jenë, aq më e mundshme është ndërhyrja e tyre.

Do të ishte mirë të jesh e përgatitur për një marrëdhënie të ftohtë me prindërit e tij, të cilët kanë dashur për fëmijën e tyre (pasi të ishte i mërzitur nga argëtimet dhe vajzat e çastit), me siguri, të martohet me një të virgjër, një femër nikoqire dhe mama të re, për të sjellë në jetë fëmijë të shëndetshëm.

7-12 vjet

Gabimi më i madh që mund të bësh në këtë rast është, të presësh që ai të të dashurojë me njëfarë kompleksi edipian. Të kërkojë nga ty përkujdesen e nënës, me të cilën ka qenë mjaft i lidhur ose histori të tjera të ngjashme. Zakonisht, këto lloj marrëdhëniesh lindin kur ai është mjaft i ri (20-30 vjeç), dhe në këtë rast ajo që e ka bërë për vete mund të jetë fakti që i ke inspiruar një vetëbesim, të cilin nuk e ka gjetur tek femrat e tjera. Është tipi i dashuruar nga një femër e matur, e vendosur, me plot besim në vetvete, e çliruar nga komplekset dhe paqartësitë, një partnere me të cilën mund të bazohesh në çdo moment. Ki kujdes të ruash imazhin tënd. Kujdesu për këtë marrëdhënie çdo ditë.

Qëndro provokuese. Ai nuk do ta ketë problem të ta kalojë kontrollin ty, të jesh ti ajo që merr iniciativat, me kusht, që të mos e zhgënjesh. Dhe këtu mund të shfaqet një problem: me kalimin e kohës, ka mundësi të lodhesh më shumë së ai. Mos ia trego kurrë këtë. Ki shumë kujdes me formën tënde fizike dhe bëj të pamundurën që ta “trullosësh” me energjinë dhe vendosmërinë tënde. Ai këtë dëshiron. Por, kërcënimi më i madh për marrëdhënien tuaj, kësaj radhe vjen nga brenda. Mos prit që të tjerët ta miratojnë këtë lidhje ndonjëherë. Kolegë të njohur dhe meshkuj të tjerë që ai ka rrotull (besoj se e keni vënë re mungesën e fjalës “miqtë”) do të kenë gjithë kohës mundësinë për të bërë një shaka pa kripë, ose për të lançuar provokime me qëllim ofendues në adresë të tij. Femrat, nga smira zakonisht, do të jenë papritmas moralizuese, dhe në këtë aspekt është shumë e vështirë të parashikosh çfarë kanë për të dëgjuar veshët e tua, në biseda drejtpërdrejt ose veçanërisht në ato biseda të cilat, zakonisht, bëhen mbrapa krahëve. Sado indiferent të jetë, përgatitu të zhvillohesh në një botë armiqësore, kur shumë individë me pretekste etiko-mistike do ta shndërrojnë faktin që ju keni një marrëdhënie “kundër natyrës” në një synim në vetvete. Ajo që të mbetet për të bërë është “të armatosesh” me një durim pa kufi dhe të gjesh mbështetjen e miqve të vërtetë, për të mos u shndërruar në një çift antisocial.

Mbi 12 vjet

S’keni çfarë të bëni. Marrëdhënia juaj i shpëton përfundimisht botëkuptimit të zakonshëm. Dhe njerëzit kur nuk kuptojnë diçka, ose e dënojnë dhe duan ta shkatërrojnë, ose thërrasin perënditë në ndihmë, duke u larguar nga ty dhe nga fenomeni që ti mbart. Fatmirësisht, këto marrëdhënie kanë në themel gjëra shumë të thella, që kalojnë mbi një tërheqje të thjeshtë fizike. Bëhet fjalë për bashkësi më tepër shpirtërore, të konsoliduar nga idetë e ndara së bashku dhe një komunikim intelektual i jashtëzakonshëm, të cilat tejkalojnë kënaqësitë që i jep marrëdhënia fizike.

Bëhet fjalë për atë që mendimtarët zen (dhe jo vetëm ata) emërtojnë “shpirtrat binjakë”. Ndoshta tingëllon pak i papeshë dhe engjëllor, por ky është realiteti. Pikërisht për këtë arsye, këto çifte nuk gjenden me lehtësi, sepse ato janë praktikisht të pathyeshëm dhe si ligësitë dhe paragjykimet e “opinionit publik” përplasen të pafuqishme me murin ideator që i mbron.

Leku, “syri i djalit”

Nga të gjitha argumentet e forta, të cilat njerëzit janë të gatshëm t’i hedhin kundër çifteve, kur femra është më e madhe se burri, njërën prej tyre vlen ta marrësh parasysh: paratë. Çfarë është e vërtetë, burrat janë shpeshherë fëmijët më të rritur sesa të mençur kur vjen fjala për seks dhe duan më tepër të dalin përkrah me një bionde të re, të bukur e tërheqëse, sesa të mendojnë për qetësinë e stabilitetin, të cilat një femër e matur mund t’ia ofrojë lidhjes së tyre. Kështu që, përpara se të “aventurohesh” në një lidhje me një “djalë” 10 vjet më të ri, studioje me shumë vëmendje.

Që të jetë thjesht një gjuetar në kërkim të një preje të lehtë, nuk është e thënë që ai të duket 100% macho. Sigurisht, ai do të jetë i pashëm, por jo në mënyrë të jashtëzakonshme, më tepër i kuruar dhe i kujdesshëm me veten. Mund të jetë i edukuar dhe i rafinuar, një njeri mondan në kuptimin e saktë të fjalës, një ‘pushtues i ditur’, shumë e vështirë për ta dekonspiruar. Mashtruesit më të rrezikshëm dihet që janë ata më inteligjentë. Fatkeqësisht, vetëm nëpër filma ekzistojnë “recetat” për ta kapur këtë lloj specieje. Çfarë mund të bësh ti për ta mbajtur mendjen të kthjellët, në këtë furtunë dashurie, është të spërkasësh edhe një fllad logjike.

Kjo vetëm që më vonë të mos jesh e detyruar t’i japësh të drejtë shoqes tënde, e cila të paralajmëronte: “Bëhu serioze, e dashur! Si mund të imagjinosh se një mashkull i ri dhe i pashëm si ky, mund t’i hedhë sytë tek ty?!”./ Marr nga revista psikologjia

8 Comments

8 Comments

  1. Pingback: mdma

  2. Pingback: glock 17

  3. Pingback: ให้เช่าตู้ล่าม เช่าตู้แปลภาษา ให้บริการตู้ล่าม

  4. Pingback: psychedelic mushrooms expiration

  5. Pingback: maxbet

  6. Pingback: sbobet

  7. Pingback: passive income streams

  8. Pingback: lsd pills quantity

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aktualitet

Horoskopi i datës 31 Tetor nga astrologia Christine Haas

Published

on

Dashi

Dita e sotme nuk ka për të qenë perfekte dhe shpesh do ndiheni pa dëshirë për të ecur përpara. Nëse keni një lidhje nuk do përjetoni ndonjë emocion të madh. Partneri do ju lërë pas dore sepse do ketë çështje të tjera shumë më të rëndësishme me të cilat do merret. Ndonjëherë edhe mund të qani. Nëse jeni beqarë realiteti do ju duket edhe më i trishtë nga sa e keni menduar. Në punë nuk do arrini dot të negocioni për një çështje të rëndësishme dhe do ju vijë shumë inat. Shpenzimet sado të mundoheni t’i mbani nën kontroll në një moment gjithçka do ju dalë nga duart.

Demi

Sot Mërkuri do ju bëjë shumë impulsivë dhe do bëni atë që do ju vijë në mendje në moment. Tendenca për të komanduar do bëhet e padurueshme për të tjerët. Nëse jeni në një lidhje nuk do ketë moment pa debate. Nuk do merreni vesh aspak me atë që keni në krah dhe do e kritikoni edhe kur nuk do keni arsye. Lidhja juaj nuk do jetë ne ditën me fat. Ju beqarët në të kundërt do favorizoheni. Mund të afroheni më shumë me disa persona seriozë. Në punë do keni ide fantastike dhe do merrni rolin e komandantit. Shpenzimet do i kryeni pa maturi dhe ne mbrëmje mund të vijnë pasojat e para.

Binjaket

Merrini gjërat si t’iu vijnë sot dhe dëgjoni më shumë zemrën sesa arsyen. Nëse jeni në një lidhje ka shumë gjasa që ëndrrat tuaja të bëhen realitet. Tensioni do shuhet përfundimisht dhe partneri do bëjë çdo gjë që ka në dorë për t’ua plotësuar qejfet. Ju beqarët do keni një ditë më të bukur nëse i shprehni ndjenjat më tepër. Mbrëmja ka për të qenë edhe më intensive. Në punë çdo gjë do ju ecë mirë. Nuk do lodheni dhe nuk do stresoheni aspak. Për financat duhet të jeni edhe më të kujdesshëm sepse situata mund t’iu dalë jashtë kontrollit atëherë kur më pak do e prisni.

Gaforrja

Priten të vijnë çaste shume të bukura sot. Shfrytëzojeni çdo moment sa më shume dhe mos e kufizoni veten për asgjë. Nëse jeni në një lidhje për të mbajtur marrëdhënien të qëndrueshme do ju duhen shumë pak gjëra. Shtoni dozat e fantazisë dhe diskutoni hapur për gjithçka. Nëse jeni vetëm mos prisni të filloni menjëherë lidhje, por hidhni hapat një e nga një. Në punë do ecni para me ritme shumë të shpejta dhe do i habisni të gjithë. Paratë do kenë më shumë përmirësime nga sa e kishit parashikuar.

Luani

Dita e sotme nuk do jetë ndonjë kushedi se çfarë. Herë pas here do ndiheni të vetmuar. Për ju të dashuruarit do ketë plot momente të tensionuara. Në shumë momente do e ngrini zërin dhe do thoni fjalë të pamenduara. Ju beqarët do keni një ditë fantastike dhe të mbushur me emocione të njëpasnjëshme. Mirë është ta shfrytëzoni çdo moment në maksimum. Në punë fatmirësisht do ju mbështesin shumë kolegët sepse vete do përtoni dhe nuk do merrni iniciativa. Financat nuk do jenë të këqija, por ju do e keni të vështirë të bëni ekonomi.

Virgjeresha

Bëni shumë kujdes me impulsivitetin gjatë kësaj dite dhe keni për të dalë të fituar. Për ju të dashuruarit e sotmja do jetë shumë e tensionuar. Do ndikoheni shumë nga fjalët e të tjerëve dhe do debatoni edhe për gjëra të pavërteta. Ju beqarët do jeni shumë të ndjeshëm dhe ka mundësi të bini në dashuri me të parin që do ju dalë para. Në punë do jeni spontanë, por në disa momente do turbulloheni e nuk do dini nga të ikni. Kërkoni ndihmë sa më parë. Me financat tregohuni sa më të kujdesshëm e të matur sepse pak më vonë do keni nevojë jetike për me shumë para.

Peshorja

Mundohuni të jeni sa më të kujdesshëm gjatë kësaj dite dhe mos i besoni personave që dikur ju kanë shara pas krahëve. Ju të dashuruarit do keni herë pas here konflikte e debate me partnerin tuaj, por për fatin e mirë dita do mbyllet pozitivisht. Ju beqarët do jeni të parezistueshëm dhe do merrni propozime të njëpasnjëshme. Nëse do doni vetë do e ndryshoni shpejt statusin. Në punë mos u nevrikosni nëse nuk ja dilni me tentimin e parë. Të gjithë kanë vështirësi në fillim, por lum ata që bëjnë durim dhe këmbëngulin. Në planin financiar do i rregulloni të gjitha problemet që keni pasur dhe do jeni shumë më të qetë kur të kryeni shpenzime.

Akrepi

Gjatë kësaj dite do kaloni shumë kohë duke medituar dhe në fund do merrni vendimet e duhura. Ju të dashuruarit do jeni më të duruar, të logjikshëm dhe tolerantë. Të gjitha këto karakteristika do bëjnë që marrëdhënia me partnerin të ecë mirë dhe të mos keni debate. Ju beqarët do ndiheni si nëpër ëndrra pas gjërave që do ju ndodhin. Në punë Jupiteri do forcojë komunikimin dhe lirinë e të shprehurit. Shumë gjëra do qartësohen dhe orientimi mund të ndryshojë. Edhe në planin financiar keni për të pasur më tepër fat nga më parë. Shfrytëzojeni rastin për të bërë çdo shpenzim që keni ëndërruar.

Shigjetari

Dita e sotme do jetë e përshtatshme për reflektim dhe për të sqaruar disa probleme. Për ju të dashuruarit kjo e sotmja ka për të qenë e bukur dhe e mbushur me emocione të forta. Do merreni vesh më së miri me njëri-tjetrin dhe për çdo gjë do bashkëpunoni para se të hidhni hapa. Ju beqarët duhet t’i bëni sytë katër sepse sot mund të jetë dita e njohjeve të rëndësishme. Në punë do jeni shumë krenarë dhe nuk do doni ta ulni hundën për asnjë moment sado vështirësi të hasni. Financat do mbeten të qëndrueshme dhe aspak problematike.

Bricjapi

Sot bëni aq sa mundeni dhe ndihmojini të afërmit tuaj. Përvoja dhe vështirësitë që keni kaluar në jetë ju kanë mësuar shumë. Nëse jeni në një lidhje do ndiheni më të lirë se më parë dhe do ndiheni të çliruar për të shprehur ndjenjat ashtu si do i keni në zemër. Nuk do ketë më izolime për ju. Ju beqarët do keni gjithashtu ndryshime. Do e shihni me një sy tjetër një mik dhe mund të filloni të ndieni për të. Venusi do e privilegjojë jetën tuaj profesionale. Do jeni në humor shumë të mirë dhe dinamizmi do ju shoqërojë gjithë kohës. Asgjë nuk ka për të qenë e pamundur për ju. Shpenzime mund të bëni pak më tepër dhe gjendja do mbetet e mirë.

Ujori

Mëngjesi mund të jetë paksa i vështirë sot për ju, por për fat të mirë Venusi do riktheje gëzimin dhe harenë gjatë pasdites. Nëse jeni në një lidhje bëni gjëra interesante, gatuani së bashku, argëtohuni dhe mos qëndroni asnjë moment në heshtje. Vetëm kështu jeta juaj nuk do jetë e mërzitshme. Nëse jeni ende beqarë mendoheni gjatë para se të hidhni hapa. Nuk është e thënë që ta pranoni me patjetër sot një ftesë që do iu bëhet. Në punë vendosni disa limite dhe mos pranoni çdo gjë që do ju kërkojnë shefat. Për financat ka për të qenë një ditë shume e mirë.

Peshqit

Sot do e vlerësoni shumë pavarësinë që keni dhe do bëni më të mirën për të ruajtur këtë mënyrë të jetuari. Vetëm se jo të gjithë do ju përshtaten dhe disa as nuk do i kuptojnë zgjedhjet që do bëni. Nëse jeni në një lidhje duhet të jeni shumë më të kujdesshëm me çdo veprim sepse ndonjëherë gjërat pa ndonjë rëndësi të madhe mund të ndryshojnë gjithë të ardhmen. Ju beqarët do e keni çdo gjë shumë më të thjeshtë dhe do arrini të realizoni takimet e ëndrrave. Një etapë e re ka për të filluar për ju. Në punë do jeni më të përgjegjshëm dhe di e dini mirë si të veproni edhe në situatat më të vështira. Shpenzimeve duhet t’iu vini fre sa pa qenë shumë vonë.

Continue Reading

Aktualitet

Qëllimet në jetë për secilën shenjë të horoskopit na i zbulon sot astrologia Meri Shehu

Published

on

Çdo shenjë e horoskopit ka një qëllim në jetë, e ndërsa qëllimi kryesor për çdo njeri mund të ndryshojë, janë pothuajse njësoj për ata të shenjës së njëjtë.

DASHI

Dashi janë ata të cilët kërkojnë gjithmonë të jenë më të mirë se të tjerët. Kjo shëenjë është entuziaste dhe konkurruese dhe do gjithmonë të krijojë gjërat më të mira, si p.sh të thyejë një rekord botëror. E vetmja gjë që një dash nuk do të dojë të bëjë në këtë jetë, është të flejë gjumë.

Qëllimi I një dashi në jetë është të bëjë progress, qoftë në teknologji, shkrim, shkencë etj. Sido që të jetë gjithmonë do të gjesh një dash që përpiqet të arrijë një qëllim.

DEMI

Si nje shenjë e tokës, demi dëshiron stabilitet. Ky është motivi dhe qëllimi I një demi në jetë, të krijojë një bazë të besueshme me këdo që takon në jetë.

Sipas horoskopi.vip Demi do të jetë ai të cilit mund ti kesh besim, që do të jetë gjithmonë aty kur tit ë kesh nevojë. Kjo shenjë do tu japi të tjerëve atë që ata kanë nevojë kur gjenden keq, dhe do të sigurohen që ata të ndihen që kanë dikë që I ndihmon.

BINJAKËT

Binjakët janë fluturat e botës. Qëllimi I tyre është të bashkojë njerëzit. Ata I ndihmojnë të tjerët të takojnë dikë special, ose një mik të ri në një qytet të ri. Janë të aftë apo jo?

GAFORRJA

Gaforrët kanë ardhur në jetë për ti treguar dashurinë të gjithëve. Si një shenjë e ujit, ata janë shumë në kontakt me ndjenjat e tyre, por edhe të të tjerëve, dhe kjo veti u është dhënë si avantazh.

Nuk është një avantazh I keq, mbajeni mend. Gaforret dashurojnë të përdorin inteligjencën emotive për ata që I rrethojnë. Janë ata që do të jenë aty kur të kesh nevojë, një shpatull ku mund të qash dhe nuk do të lënë të biesh në një moment të keq.

LUANI

Kush udhëheq botën? Luan e udheheqin botën, duan të jenë të njohur dhe të adhuruar, kështu që mos u çudisni nëse qëllimi I tyre është që të shkëlqejnë.

Një gjë është e sigurtë, që luanët do të mbahen mend gjatë dhe kur most ë jenë më në këtë botë.

VIRGJËRESHA

Virgjëreshat janë analizuese dhe të besueshmë dhe sigurohen që bota të vazhdojë të rrotullohet. Kjo shenjë e tokës preferon të sigurohet që çdo gjë ecën ashtu siç duhet dhe janë aty për ta rregulluar nëse diçka nuk ecën ashtu siç duhet.

Duan që gjërat të ecin vaj dhe të ruajnë paqen. Janë gjithë kohës duke punuar për ti bërë gjërat më të mira që të funksionojnë mirë sepse për këtë janë këtu. Mos pusho se punuari virgjëreshë, bota ka nevojë për ty.

PESHORJA

Shenjat e ajrit si peshorja adhurojnë komunikimin e mirë  dhe duan të desgjojnë të dyja anët e historisë. Kjo e bën qëllimin e tyre në jetë akoma me të rëndësishëm.
Peshoret janë këtu për të siguruar që në botë ka ekuilibre dhe në një farë mënyre janë gjykuesti jo zyrtarë të botës që dëgjojnë problemet dhe gjejnë një mënyrë për ti zgjidhur.

Një peshore mund të qëndrojë neutral, për të luftuar për kauza që ta bëjnë botën një vend më të mirë.

AKREPI

Akrepat janë këtu për ti treguar pasionin botës. Janë të apasionuar dhe e shfaqin atë. Nuk mund ta kapësh një akrep në diçka ku ai nuk do ti jepet 100%.

Akrepat bëjnë gjithçka ose asgjë dhe të gjithë rrotull mund ta dallojnë kur ata janë të përfshirë në diçka. Ata janë këtu ti tregojnë botës sesi bëhen gjërat kur ti I hedh një dozë të fortë pasioni.

SHIGJETARI

Një shenjë e lirë dhe kurioze si shigjetari është në tokë për ta zbuluar atë.

Janë duke udhëtuar gjithë kohës dhe dukë kërkuar mënyra të reja për ti bërë gjërat dhe nuk mund të evitojnë kërkimin e kulturave apo teknikave të reja. Ky është motivi përse një shigjetar ka qëllimin të kërkojë të renë kudo.

BRICJAPI

Janë në këtë tokë tu tregojnë të tjerëve se miqtë mund të jenë dhe të familjes. Investojnë shumë në familjet e tyrë të vërteta. Të gjithë e dinë që gjaku ujë s’bëhet.

Bricjapët duan të tregojë se miqtë gjithashtu janë të rëndësishëm sa edhe familja. Ata I japin një kuptim të veçantë miqësisë dhe duan që bota ta shikojë që miqtë e vërtetë janë si një familje.

UJORI

Ujorët janë këtu për të treguar anën humane të gjithsecilit. Investimi I tyre personal është dashuria për njerëzit në përgjithësi. Përqafojnë faktin që jemi humanë dhe bëjmë gabime, dhe janë të arët që ecin përpara dhe angazhohen në kauza të mira. Ujorët duan që që të gjithë në tokë të duhen dhe të kujdesen për të tjerët sesa të urrehen dhe të shfaqin dhunë dhe urrejtje.

PESHQIT

Më shumë mundësi shenja e peshqve është në harmoni me ndjenjat e saj dhe si shenjë e ujit, arti është një mënyrë e të shprehurit shumë e vlerësuar. Qëllimi I tyre është që të nënvijëzojnë rëndësinë e kreativitetit.

E dinë që vetshprehja është e mirë për shpirtin dhe arti është një nga menyrat më të njohura për tu shprehur. Peshqit promovojnë muziken. Artin, poezinë dhe çdo lloj kreativiteti që njerëzit përdorin për të shprehur emozionet dhe mendimet.

Continue Reading

Aktualitet

3 gabimet më të mëdha që bën secila nga shenjat e horoskopit në çift sipas astrologes Susan Miller

Published

on

Shenjat astrologjike ndonjëherë të shtyjnë për mirë, por mund të ndodhë edhe e kundërta. Ja çfarë gabimesh bëni më shpesh me partnerin nxitur prej yjeve.

Dashi: Inatosja, padurimi dhe dëshira për të qenë lider. Duke qene energjikë, entuziastë dhe ambiciozë, dashët mund të bëhen edhe agresivë dhe tejet kërkues pa e kuptuar. Në momente intime ata duhet ta lenë ndonjëherë partnerin të bëjë atë që dëshiron dhe kanë për t’u ndier edhe më mirë.

Demi: Kokëfortësia, përtacëria dhe vetëkënaqësia . Në përgjithësi demat i marrin gjërat shumë shtruar dhe kjo mund të merret si përtacëri nga personi tjetër. Një tjetër gabim që ata bëjnë në një lidhje është kokëfortësia. Kur thonë diçka mendojnë se janë të pagabueshëm dhe nuk ndryshojnë mendim. Ata vetëkënaqen dhe ku duket sikur e bëjnë mirë gjithçka pa ua thënë këtë personi në krah.

Binjakët: Joshja e tepërt, kopjimi dhe luajtja e lojërave. Binjakët mund të jenë herë pas here edhe dy persona të ndryshëm nga njëri-tjetri. Shpesh atyre ju mungon koherenca dhe kjo nuk ju pëlqen personave që kanë pranë. Nja nga gabimet më të mëdha është flirtimi me të tjerë.

Gaforrja: Serioziteti i tepërt, shmangia e konflikteve dhe dëshira për të kaluar gjithë kohën me partnerin. Një nga gabimet më të mëdha të gaforreve është se nuk pranojnë që dikush të bëjë shaka me ta. Gjithsesi ata i shmangin gjithmonë edhe konfliktet dhe kjo nuk ju pëlqen personave që kanë në krah. Ndonjëherë duhet edhe të debatosh për të mbrojtur idetë. Të shtyrë nga yjet gaforret duan të jenë gjithë kohës pranë me të dashurinë zemrës çka mund të krijojë edhe atmosfera mbytëse. Kushdo ka nevojë edhe për liri.

Luani: Kërkimi i vëmendjes, mungesa e përulësisë dhe trillimi. Luanët duan të trajtohen përherë sikur janë më të mirët. Në shumë raste ata mund të jenë të tillë, por përulësia do i bëjë të pëlqehen edhe më tepër. Ndonjëherë ata mund të tregohen edhe arrogantë në çift dhe mund të trillojnë për të marrë komplimente dhe vlerësime sa më shumë.

Virgjëresha: Analizimi i tepërt, parashikueshmëria dhe vetëpërmbajtja. Ata janë shumë tokësore dhe duan ta kenë gjithçka në rregull kudo. Ata fiksohen edhe pas detajeve të vogla, duan të parashikojnë çdo gjë dhe kjo mund ta mërzitë personin që kanë në krah. Ndonjëherë gjërat duhen lënë të rrjedhin vetë në një lidhje dhe ata nuk duhet ta kontrollojnë as të folurin.

Peshorja: Argumentimi i tepërt, kapricot dhe ekuilibrimi i tejskajshëm. Peshoret janë të logjikshëm dhe i peshojnë mirë gjërat, por në një lidhje ndonjëherë ekuilibri i tepërt nuk është i mirë. Në raste debatesh ata mundohen te argumentojnë gjithçka me pikë e me presje çka është një tjetër gabim.

Akrepi: Të qenit shumë të fshehtë, të tërhequr dhe të veçuar. Në përgjithësi këta persona rrethohen me mire që askush të mos i afrojë. Vetëm në rastet kur dikush ju pëlqen shumë mund të shfaqen hapur dhe të afrohen. Gjithsesi në një lidhje janë të fshehtë dhe nuk ndajnë çdo gjë pasi kanë frikë nga zhgënjimet. Këto janë gabime që nuk e lënë marrëdhënien të ecë si duhet.

Shigjetari: Pavarësia, gënjeshtrat dhe nxitimi. Këta persona duan të jenë përherë të lirë , spontanë dhe të përjetojnë aventura. Këto janë gabime që ne një lidhje mund t’iu kushtojnë. Një tjetër problem përbëjnë edhe gënjeshtrat që përdorin për të dalë nga disa situata.

Bricjapi: Të menduarit se dinë çdo gjë, janë kufizues dhe shumë kërkues. Bricjapët mund të jenë të fiksuar pas disa zakoneve që mund ta bëjë një lidhje të vështirë për të ecur përpara. Atyre ju duket sikur dinë çdo gjë dhe nuk i marrin parasysh ato që thotë partneri.

Ujori: Mungesa e empatisë, pasja e mendimeve të ngurta dhe lëshimi i vetvetes. Ujorët nuk janë shumë të lehtë për t’u duruar. Ata i mendojnë gjërat me detaje, mund të krijojnë ide të ngurta që askush nuk ua ndryshon dot dhe në raste sfidash e lëshojnë veten menjëherë. Këto janë gabime që jo çdokush i pranon në një marrëdhënie. Në shumë raste ujorët nuk i vlerësojnë sa duhet as ndjenjat e partnerit.

Peshqit: Ndjeshmëria e tepërt, fshehja e ndjenjave dhe dëshira për vlerësim. Peshqit njihen si shpirtra të ndjeshëm dhe bëjnë pjesë tek ata partnerë që duan që ndjenjat t’iu pranohen e dëshirat t’iu plotësohen. Në fakt ata mundohen t’i fshehin ato që ndjejnë dhe për partnerin çdo gjë bëhet më e vështirë. Mendojnë se janë më të mirët dhe e kërkojnë me ngulm vlerësimin.

Continue Reading

Trending